Stránky

streda 26. januára 2011

Fotobatoh Vanguard UP-Rise 34

Už nejaký čas som cítil potrebu, vyplniť medzeru medzi fotobatohom Lowepro Fastpack 350 a fotobrašňou Lowepro Inverse 100 AW niečím menším ako Fastpack, no zároveň pevnejším ako brašňa na prípadné komplikovanejšie presuny. Po zvažovaní voľba padla na Vanguard zo série UP-Rise - s modelovým číslom 34.

Nebol by som to síce ja, keby že niečo kúpim bez problémov (tentokrát mi plány prekazili neaktualizované informácie o dostupnosti na shop.ephoto.sk), náhoda ma však nakoniec predsa len priviedla k fotobatohu v kamennom obchode a tak som nakoniec po zrušení objednávky ešte ušetril 6 EUR na poštovnom a batoh bol nakoniec doma ešte pred Vianocami.

Po mesačnom používaní môžem batoh s čistým svedomím odporučiť. Ak rozmýšľate nad jednoramenným fotobatohom pre vašu fotovýbavu, resp. jej nevyhnutnú časť, séria UP-Rise od Vanguardu je môj horúci tip. Model UP-Rise 34 pojme jedno telo s nasadeným objektívom (nie tele), dva ďalšie menšie objektívy, blesk + ďalšie drobné príslušenstvo. Okrem tohto sa mi doň podarilo vtesnať aj teleobjektív Canon EF-70-200mm f/4L USM aj so slnečnou clonou ET-74, čo je už na takýto malý fotobatoh celkom slušné. Ak by ste však predsa len potrebovali o niečo viac miesta, siahnite po modeloch 43, 45 alebo 48.

Možno vás trochu prekvapí otváranie aj na zadnej strane, určite sa však niet čoho báť. Dá sa naň rýchlo zvyknúť a funkciu plní ako má. Ako už býva pri fotobatohoch dobrým zvykom, pred dažďom vaše vybavenie ochráni tzv. Rain cover. A čo je nemenej dôležité – nielen ochráni výbavu, ale jej prenášanie je zároveň pohodlné.











Fotografie: vanguardworld.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára