Stránky

pondelok 12. novembra 2007

MyPhoneExplorer

Kto by nepoznal Prieskumníka vo Windows. Aj keď existuje množstvo pohodlnejších alternatív pre prácu so súbormi, stále existuje množstvo ľudí, ktorí pracujú výlučne s Prieskumníkom. Čo však práca so súbormi v prostredí mobilného telefónu? Poviete si – zlatý Prieskumník. A prečo nie? A prečo nie dokonca ešte niečo pohodlnejšie. Pre majiteľov mobilných telefónov Sony Ericsson tu mám dobrú správu. Existuje výborný správca vašich mobilných telefónov v prostredí Windows – MyPhoneExplorer.

Pripojenie mobilného telefónu je možné buď prostredníctvom technológií Bluetooth, IrDA, či prípadne dátovým USB káblom.

Prečo prívlastok výborný? Poviete si – veď s mobilným telefónom som dostal oficiálny balík Sony Ericsson PC Suite. Skúste MyPhEx a stavím sa s vami, že sa vám nebude chcieť vrátiť späť.


Prvou funkciou, ktorú určite mnohí užívatelia privítajú je možnosť pohodlne vytvoriť zálohu vašich kontaktov z adresára, a to samostatne kontaktov z pamäte mobilného telefónu a samostatne kontaktov uložených na SIM karte. Prezeranie zoznamu všetkých uskutočnených hovorov je tiež podstatne pohodlnejšie a prehľadnejšie na monitore počítača ako na displeji vášho mobilného miláčika.

Kapitolou samou o sebe v dnešnej dobe je organizácia času. Či už pracovného alebo toho súkromného. Samozrejme, máte dostupné všetky funkcie podporované organizátorom vášho mobilného telefónu, no v podstatne luxusnejšom prevedení. Následná synchronizácia programu s telefónom je už hračkou. Pre vyznávačov slobodného softwaru a konkrétne poštového klienta Thunderbird je tu ešte možnosť synchronizácie adresára s adresárom Thunderbirdu. Ak v Thunderbirde máte nainštalované aj rozšírenie Lightning, máte možnosť synchronizovať si aj kalendáre, čo pokiaľ viem, vďaka MPE dokáže z mobilných telefónov práve iba Sony Ericsson.

Ďalšou výhodou je správa súborov. Pri práci s obrázkami v mobilnom telefóne tak máte možnosť otvárať obrázky priamo vo vašom prednastavenom prehliadači obrázkov vo Windows, či v nejakom z editorov a obrázok upravovať. Samozrejmosťou je kopírovanie súborov do a z mobilného telefónu.

Špecialitkou, ktorú priamo v mobilnom telefóne je možnosť zobrazení podrobných informácií o vašom mobilnom telefóne – verzia firmware, teplota batérie a telefónu, ID a ďalšie.



Nemožno zabudnúť ani na tzv. „pisálkov“, ktorí vypisovaním sms strávia kopec svojho voľného času. Aj keď nepochybujem, že v písaní sms už majú dobrý cvik, písanie sms na klávesnici počítača desiatimi prstami je opäť pohodlnejšie, rýchlejšie a snáď aj efektívnejšie.

Ak si chete byť istí, že neprídete o žiadne vaše údaje, ponúka vám program aj možnosť úplnej zálohy, kde si môžete do jedného súboru zazálohovať skutočne všetko čo sa zálohovať dá.

K už takmer klasickým funkciám programov patrí možnosť meniť ich vzhľad – tzv. skiny. Tie nechýbajú ani u MPE. MPE si ďalej môžete nakonfigurovať tak, aby čo najviac vyhovoval vašim potrebám a prácu s vašim mobilným telefónom vám maximálne uľahčil.

No a nakoniec (ale nie na poslednom mieste), funkčnosti programu určite v našich končinách prispeje aj kompletná lokalizácia do slovenčiny. Vďaka patrí pôvodnému lokalizátorovi aj novému spolupracovníkovi , vďaka ktorým bude nová verzia programu bohatšia o databázu slovenských miest a dedín ako aj ich PSČ. Viac o tomto programe na jeho vznikajúcej slovenskej stránke .

Takže na záver mi neostáva nič iné, iba vám tento voľne dostupný program odporučiť vyskúšať na vlastnej koži (alebo skôr vlastných mobilných telefónoch).

Domovská stránka programu a Download

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára