Stránky

utorok 21. júna 2011

Koss, doživotná záruka a ja

Ak niekto nájde liek na ľudskú hlúposť, vyvážim ho zlatom. Teda skúsim. Nie, tá ľudská hlúposť, ktorú pravidelné stretávame v obchodoch, reštauráciách či na úradoch, na tú si človek tak akosi postupne začne zvykať a skôr ho teší jej prípadná absencia. Na hlúposť, tú moju, nechcenú a vlastnú si však zvyknúť asi nikdy nedokážem.

Špunty Koss KEB24/black mi slúžili dlhé roky. A krivé slovo by som na ne nenašiel.  Áno, doma si hudbu rád vychutnám aj ja radšej kvalitnejšie, no pokiaľ ide o pohyb na verejnosti, volím kompromis v podobe špuntov. Každá dobrá vec však raz doslúži. A ak zaúraduje aj ľudská hlúposť, nešikovnosť (nazvime to akokoľvek), ani taký program aký môj obľúbený výrobca slúchadiel ponúka v podobe doživotnej záruky, mu nedokáže pomôcť.


Nehody sa stávajú, to mi je jasné. Keď som si tie svoje špunty utrhol prvýkrát, bol som tak trochu aj rád, keďže už nejaký čas som pokukoval po nových, lepších a toto bol impulz zaobstarať si ich. Samotné prechodné obdobie, ktoré som riešil prechodnými špuntami zo spodnej zásuvky, ma však presvedčilo, že investovať do t-JAYS Three je pre mňa zbytočné. Nie každý dokáže v priebehu týždňa úplne rovnakým spôsobom „zrušiť“ dvoje slúchadiel. Hovorí sa, že múdri ľudia sa učia na chybách iných. Tí menej múdri na vlastných. Našťastie, už menej sa hovorí o tých, čo sa nedokážu poučiť ani na chybách vlastných.

A tak som cez víkend dospel k záveru, že kým sa nenaučím k veciam sa správať ako sa patrí, žiadné t-JAYS nebudú. Keďže Koss KEB24 sa už vraj nevyrábajú. Voľba tak padla na ich nástupcu Koss KE29E (ebony/čierna).  Takmer identická konštrukcia + navyše ovládač na kábli. Ten by som celkom v pohode oželel. Čo ale čert nechce, moja „zodpovednosť“ sa opäť raz prejavila a ani nie 24 hodín po zakúpení som opäť bez slúchadiel (tých prenosných, nenápadných). Nechať ich 300 km od miesta výkonu práce je už proste moja špecialita. Má to ale jednu jedinú výhodu – za tento týždeň ich určite nedokážem utrhnúť. :D

Keď sa teda vlastným pričinením dokážem prevychovať, pôjdem týmto smerom:






Dovtedy snáď vydržia tieto:




3 komentáre:

  1. Odporúčil by si tie Koss KE29E? Neviem sa rozhodnúť či ich mám zobrať ako náhradu za appleacke slúchadlá. Ďakujem za odpoveď. Hefko :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som spokojný. Určite ale v kombinácii s ekvalizérom. Po doladení nemám voči zvuku žiadne výhrady. Používam s HTC Desire S + PowerAmp.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem za odpoveď. Tak nakoniec som siahol po Jays A-Jays two. :)

    OdpovedaťOdstrániť