Stránky

sobota 24. januára 2009

Guns N' Roses - Chinese Democracy

Pamätáte sa na na nich ešte? Som si istý, že áno. Na partiu okolo Axl Rose a Slasha sa len tak zabudnúť nedá. Aj keď už dnes v riadne pozmenenej zostave, určite stále hodné pozastavenia sa a vypočutia. V roku 2008 prišla na pretras demokracia v Číne.

Ja viem, mnohým vám to nič nehovorí, ak áno, tak možno ste niekde počuli, že v Číne aj výsledky vyhľadávania sú cenzurované, a tak sa môže ľahko stať, že našinec by bol v Číne nemilo prekvapený, aké chabé výsledky tam Google dosahuje. :)

Ale späť k veci. Nechcem rozoberať politickú situáciu v Číne. Chcem však venovať niekoľko riadkov aktuálnemu albumu Guns N' Roses - Chinese Democracy.

Mnohých odradí samotný fakt, že Slash už v GNR nefiguruje. Večná škoda tohto pána gitaristu, ale … Nedovolil som si GNR len kvôli tomuto faktu ignorovať. A urobil som dobre. Album Chinese Democracy som si v posledných dňoch vypočul snáď zo dvadsať krát a čím viac ho počúvam, tým viac sa mi pozdáva. Isteže, hity ako November Rain, Don’t Cry, Paradise City, či množstvo ďalších už ťažko GNR prekoná, stále však dokáže táto partia produkovať hudbu, ktorá o hlavu vyčnieva nad dnešným nielen rockovým štandardom. Pri niektorých skladbách možno ostanete prekvapení, bez pomoci by ste len ťažko tipovali, že ide skutočne o GNR. No nájdu sa aj skladby, ktoré by ste nikomu inému neprisúdili – vďaka (ako inak) Axlovmu nenapodobniteľnému hlasu. Podporu albumu vyjadril aj Lars Ulrich (Metallica), ktorý by si navyše mal zahrať v klipe k skladbe Better.

Takže môj jednoznačný tip na dobrú kúpu.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára