Stránky

pondelok 9. júna 2008

One hit wonder? Pre mňa určite nie!!!

Mnohí z vás mi možno budú oponovať, ale skupina, na ktorú si chcem dnes zaspomínať pre mňa určite do kategórie „One hit wonder“ nepatrí. Aj keď najväčšiu slávu zažili mimo Európy a hlavne doma, minimálne v mojom prípade im patrí čestné miesto v archíve CD, ktoré neváham po večeroch oprášiť. Zaškatuľkovaní sú do kategórie alternatívny rock. Čo už? Na alternatívy mám zrejme slabosť.

Nebudem už teda ďalej naťahovať a prezradím že ide o partiu skrývajúcu sa za názov Soul Asylum. Aj keď sa snažím proti tomu bojovať, na Slovensku už zrejme ostanú navždy známi iba svojim megahitom Runaway train. Kto by si nepamätal klip upozorňujúci na množstvo mladých stratených v Amerike? Moje ročníky túto pieseň považujú za kultovú a určite nie jeden/jedna z vás má túto skladbu aj na spomienkovej kazete zo slávnosti odovzdávania zelených stužiek.

Menej ľudí už však vie, že Soul Asylum majú dosť pestrú nielen históriu, ale albumy vydávajú dodnes. Okrem deviatich štúdiových albumov majú „na svedomí“ aj tri výbery.

Pevne verím, že niektorí z vás si dnes spomenú aj na hity ako Without a trace, Misery, Somebody to show, I will still be laughing, Just like anyone či Black gold. Najväčším pokladom pre mňa osobne nie je slávny Runaway train, ale o dosť menej známa skladba – Summer of drugs.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára