Stránky

utorok 2. októbra 2007

Matchbox Twenty – Exile on Mainstream

Mnoho z vás určite pozná meno Rob Thomas. Chlapík, ktorý posledné roky dobýja vrcholy svetových aj našich domácich hitparád. Pre mnohe ženy idolom, nielen speváckym. Medzi mužmi možno nie až tak obľúbený, ale určite je tým lepším čo súčasná populárna hudba chŕli. Menej ľudí však pozná jeho materskú skupinu. A to je podľa mňa veľká škoda. Skupina, ktorá celosvetovo predala vyše 40 miliónov albumov si predsa zaslúži pozornosť.

Samozrejme, aj na Slovensku sú ľudia, ktorí Matchbox Twenty už nejaký ten rok poznajú a podobne ako ja - bývalý občasný fanúšik, netušiac nič o zložení skupiny, som po nástupe Roba Thomasa na sólovú dráhu dlho rozmýšľal odkiaľ len ten hlas poznám. Skupina z Orlanda skutočne na Slovensku veľa vody nenamútila, aj keď sa občas nejakému singlu predsa len podarilo do rádií preniknúť. Možno teraz, keď v týchto dňoch skupina vydáva album svojich najväčších hitov, je ten správny čas upozorniť na týchto američanov, ktorí určite dokazujú, že nie všetko čo k nám dôjde z Ameriky je bezpodmienečne komerčný brak. Synonymom pre Matchbox Twenty bolo pre mňa vždy slovné spojenie inteligentný pop-rock, ktorý možno nie každého dokáže zaujať, ale snáď nikoho nemôže uraziť.

Stalo sa už tradíciou, že súčasťou výberov najväčších hitov sú aj nové skladby. Floridskí chlapci si tak pre nás okrem jedenástich osvedčených skladieb pripravili aj šesť noviniek. Z nich si dovolím upozorniť na potencionálny hit How far we've come. Opäť sa teda snažím priniesť vám tip na možno komerčne nie najpútavejší album, ale o to hodnotnejší, ktorý neomrzí po jednom vypočutí. Pri stále nie práve najprimeranejších cenách nosičov snáď takáto rada príde vhod.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára