Stránky

pondelok 22. októbra 2007

BMW M3 Challenge – pre večné deti

Týmto krátkym príspevkom asi dievčatá a ženy veľmi nepoteším. Teda nemožno to hodnotiť globálne, niektoré určite áno, ale väčšina prejde tento článok s nezáujmom, prípadne ho totálne odignoruje. To, o čom pojednáva tento článok je totiž typicky mužská zábava. X-krát som počul výrok, že muži sú večné deti. V podstate s tým výrazom súhlasím. Len netreba zabúdať na to, koľko pozitívnych vecí sa o deťoch tvrdí. :)

Takže o čom to tento článok vlastne bude? O voľne dostupnej hračke na predĺžujúce sa jesenné a snáď aj zimné večery. Ktorý muž niekedy nesníval o BMW? O bavorákoch (tých menej tekutých) sme snívali asi všetci. Nie všetci sme ale mali to šťastie stať sa jeho majiteľmi. Malou náplasťou na naše rany nám bývajú rôzne simulátory, kde máme možnosť si našich miláčikov osedlať a zajazdiť si. Automobilka BMW kvôli podpore predaja vozidiel radu M3 pristúpila k zaujímavému kroku. Podporila vývoj hry, ktorá bude voľne dostupná. Samozrejme, všetko má svoje pre a proti. Jednoznačným PRE je spomínaný fakt – hra je voľne dostupná – teda zadarmo. Za mínus môže niekto považovať fakt, že okrem BMW M3 v hre iné auto nenájdete. Pre rovnosť šancí je to ale v podstate výhodou.

Pozrime sa teda, čo vlastne hra prináša. Táto voľne dostupná hra sa v mnohom podobá na demá známych simulátorov typu Toca Race Driver, a to najmä v tom, že je tu obmedzený počet áut, obmedzený počet tratí (v hre sú dostupné 2 varianty preslávenej trate – Nurburgring. Grafika je v hre na slušnej úrovni. U voľne dostupných hier určite vysoký nadštandard. Čo mňa však potešilo viac je samotná hrateľnosť. Hra nie je práve najjednoduchšia. Mnohí hráči po presedlaní z arkády NFS budú mať dosť dlhú chvíľu sa vôbec udržať na trati. Skutočne tu plynový pedál na podlahe neznamená jednoznačné víťazstvo. Po hodinke hrania však už dokážete decentne zdolať celý okruh, no a po niekoľkých hodinách snáď pristúpite k zvoleniu vyššej obtiažnosti. Správanie sa počítačových protivníkov na okruhu rovnako hodnotím kladne – správajú sa vcelku logicky a môžete teda nacvičený rytmus prejazdu zákrut dodržiavať aj v tesnejšom závese bez strachu z nechceného poškodenia karosérie. Takýchto „inteligentných“ protivníkov si v hre môžete vybrať maximálne pätnástich. Komu by nevyhovoval tzv. single player mód, má možnosť vyskúšať multiplayer (či už lokálny, alebo prostredníctvom internetu hľadať protivníkov z celého sveta). BMW organizuje turnaj v hraní tejto hry, pričom najrýchlejší postupujú do ďalších bojov a na záver sú pripravené celkom zaujímavé ceny.
Hra určite nebude konkurovať bestsellerom z tohto žánru, každopádne, svojich fanúšikov si určite nájde. Po cca 5 hodinách hrania sa už medzi nich radím. Kiež by podobných projektov stále pribúdalo. Hru je možné stiahnuť si z oficiálnych stránok . Veľkosť inštalačného balíka je 348 MB. Tak príjemné potenie rúk prajem a pripájam zopár screenshotov z hry.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára