Stránky

nedeľa 16. septembra 2007

Dolores O'Riordan – Are you listening?

Keď som v prípade Timbalanda uvádzal ako spôsob zoznámenia sa s albumom náhodu, v prípade Dolores to bol jednoznačne presný opak. Ako dlhoročný fanúšik tvorby skupiny Cranberries a hlasu speváčky a líderky Dolores O'Riordan, som tento album jednoducho nemohol obísť. A aj keď nepatrí k tomu najnovšiemu a má už nejakých tých pár mesiacov, určite by som si neodpustil ak by som vám ho trochu nepredstavil a neodporúčal vám ho.

Áno, hneď takto predčasne si ho dovolím odporučiť všetkým poslucháčom, ktorí mali pôžitok z hudby skupiny Cranberries. Dolores týmto albumom hoci ako samostatný interpret nevybočuje zo zabehnutých koľají a pokračuje v tradícii dobrej a kvalitnej hudby, ktorá k nám prichádza z ostrovov a dovolím si tvrdiť – neurazí vkus žiadneho poslucháča. Dolores proste vie ako so zlatom v jej hlase narábať a odmieta sa podriadiť komercii. Radšej si ide svojou dobre známou cestou a svojim hlasom určite opäť poteší nejedného poslucháča. Ako snáď na každom albume Cranberries, aj na tomto albume sú skladby, ktoré Dolores spieva tak precítene, že vám pri sústredenom počúvaní proste behajú zimomriavky po chrbáte. Takýto hlas sa jednoducho nerodí každý deň, slovné spojenie raz za pár rokov je prinajmenšom viac výstižnejšie. Len tak mimochodom, nezdá sa vám, že na Slovensku má Dolores svoju dvojníčku? Minimálne čo sa týka svojského a originálneho prejavu, jedinečného hlasu a tak trochu aj výzoru? Ak aj vy myslíte jednoznačne na Katku Knechtovú, tak na tejto mojej domnienke snáď niečo bude. :)

Nebudem sa o tomto albume veľmi rozpisovať, je proste presne tým, čo som od neho očakával a určite ma nesklamal. Hodnotenie jeho kladov a záporov tento krát prenechám vám. V tomto prípade, keď sa jedná o jednu z mojich srdcových záležitostí, by som asi nebol príliš objektívny a tak sa o to ani nebudem pokúšať.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára